تخریب زیبایی دماوند با بنرهای یادگاری كوه نوردان بعلاوه عكس
به گزارش اسب من بعضی از كوه نوردان برای گرفتن عكس یادگاری بنر های تبلیغاتی را باخود به قله های مرتفع می برند و پس از گرفتند عكس این بنر ها را در طبیعت رها می كنند كه سبب شده است كه طبیعت زیبای كوه از بین برود.
به گزارش اسب من به نقل از ایسنا، كوه نوردان پس از صعود به قله های مرتفع برای گرفتن عكس یادگاری بنر هایی را با خود حمل می كنند كه بعنوان پیش زمینه در ارتفاعات از آن استفاده كنند. موضوعات این بنرها متفاوت می باشد. گاهی این صعود را به همسر خود تقدیم می كنند و گاهی هم بر روی این بنر ها نام شهری كه از آن برای صعود آمدند را می نویسند و آنها را در كوه رها می كنند تا بعنوان یادگاری در كوه بماند.
این كار بسیار شبیه به آن است كه به جنگل بروید و برای یادگاری روی درختان یادگاری بنوسید كه بطور قطع باعث تخریب طبیعت می شود و زیبایی طبیعت را كم می كند. بارها فدارسیون كوه نوردی از كوه نوردان خواسته است كه زباله های خویش را در طبیعت رها نكنند اما باز هم شاهد می باشیم كه زباله های زیادی در طبیعت رها شده است و كوهنوردان جدیدا بنرها و كاغذهایی به یادگاری در كوه رها می كنند.
*نمونه از كاغذ رها شده كه این كوه نورد صعودش رابه همسرش تقدیم كرده است!
و یا بنرهای زیر كه همه از كوه جمع آوری شده است و همانطور كه مشاهده می كنید پس از نصب در كوه این بنر ها رها شده است.
و یا حتی به یاد مردگان خود بنر هایی طراحی نموده و از آن بعنوان پس زمینه استفاده می نمایند.
مهرزاد فرضی ( مدیر كمپ رودبارك ) در گفت و گو با ایسنا، در باره ریختن زباله در كوهستان اظهار داشت: در كل دنیا حتی كسانی كه كار سنگ نوردی می كنند تاكید دارند كه حتی میخی بر روی كوه به جا نماند و در دنیا هم بر روی صعود بدون ردپا تلاش فراوانی شده است. در این زمینه فدراسیون كوهنوردی دوره های آموزشی برای كوه نوردان قرار داده است و فدراسیون به این دوره های آموزشی تاكید ویژه ای دارد.
او با نكوهش ریختن زباله و جا گذاشتن بنر در دل طبیعت، اظهار داشت: در علم كوه هم این رفتار نادرست دیده می شود. در خلال آماری كه از سال قبل دارم حدود ۱۰ هزار نفر به علم كوه صعود كردند و فرض كنید هركدام از این افراد زباله ی خویش را در طبیعت رها كنند. چه كسی مسئول جمع آوری این زباله ها خواهد بود؟
فرضی افزود: باید با كمك فدراسیون و باشگاه های كوه نوردی فرهنگ سازی نماییم چونكه كه محیط كوهستان خانه و محیط باشگاه ما است. چه كسی راضی می شود كه در خانه خود زباله بریزد؟ اگر باشگاه ها را موظف به شركت در كلاس های محیط زیست نماییم نتیجه ی بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود. اول باید كوه نوردان این مورد را رعایت نمایند چونكه كه كوه نوردانی كه صعود می كنند و زباله خویش را در محیط كوهستان رها می كنند الگوی مردم هستند و از مردمی كه برای تفریح به محیط كوهستان آمده اند دیگر نمی توان انتظار داشت.
منبع: اسب من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب