سجاد هاشمی:
غیاثی در همه اعزام ها بود و پاداش گرفت اما منتقد شد، احسان حدادی فراتر از فدراسیون است
اسب من: دونده 400 متر ایران در مورد انتقادهایی كه به فدراسیون دوومیدانی می شود، به دفاع از فدراسیون پرداخت.
به گزارش اسب من به نقل از ایسنا، چندی است كه حواشی دو ومیدانی زیاد شده و در زمینه هایی چون نتایج نمایندگان ایران در مسابقات قهرمانی جهان، توجه صرف فدراسیون به یك ورزشكار، حذف حقوق ورزشكاران و طرد ورزشكاران و بهره برداری از عناوین كسب شده توسط آنها، به فدراسیون فعلی انتقادهایی وارد شده است. در همین راستا با سجاد هاشمی، نفر دوم مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۶ در رشته دوی ۴×۴۰۰ متر مردان گفت و گو داشتیم.
هاشمی، در مورد شرایط فعلی دو ومیدانی كشور به ایسنا اظهار داشت: سال قبل بازی های آسیایی جاكارتا را داشتیم و با وجود ركوردهای خوبی كه زدیم فقط سه مدال گرفتیم. در ادامه و در مسابقات بعدی نفراتی اعزام شدند كه احتمال كسب حد نصاب های جهانی را داشتند و همین اتفاق هم افتاد. آقای تفتیان سهمیه المپیك گرفت و ركورد خوبی زد. با اینكه برای مسابقات جهانی حد نصاب ها خیلی پایین آمده بود و به صورتی حالت VIP داشت اما سه نماینده داشتیم كه نوید اتفاقات خوب است.
او در مورد عملكرد نمایندگان ایران در مسابقات قهرمانی جهان بیان كرد: آنها نتایج خوبی گرفتند. شاید از نظر ركوردی خوب نبودند اما باید به دنبال دلیلهای و جبران آن بود. آقای حدادی كه از مسابقات جهانی ۲۰۱۲ لندن به بعد فینالیست این مسابقات نبود امسال جزو هفت نفر برتر جهان قرار گرفت. حالا او باید خودرا برای پرتاب های بلندتری در المپیك آماده كند. حسن تفتیان چند روز پیش از اعزام مصدومیت پیدا كرد، با این وجود ۱۰.۲۴ را ثبت نمود. پیرجهان هم جوان است وتجربه ای به این بزرگی نداشته حتی خودش گفت جو ورزشگاه بر كارش تاثیر گذاشته است. علاوه بر این در گروهی قرار داشت كه چند ورزشكار خوب حضور داشتند بنابراین استرس بر كارش تاثیر گذاشت و نتوانست ركورد خوبی را ثبت كند.
غیاثی قبلا با فدراسیون كار می كرد اما الان منتقد شده است
او در مورد تیمور غیاثی (پیشكسوت این رشته) كه یكی از منتقدان فدراسیون دو و میدانی است اظهار داشت: تیمور غیاثی یكی از پیشكسوت های خوبمان ست. او زمانی ارزش خودرا حفظ می نماید و زمانی ما به پرش های گذشته اش افتخار می نماییم كه كار بزرگی برای دو ومیدانی انجام داده باشد اما آقای غیاثی طی این همه سال به جز اینكه خود و همسرش به كشورهای مختلف اعزام شده چه كاری برای دو و میدانی انجام داده است؟ احترام او را دارم اما هیچ وقت فراموش نمی كنم روزی كه آقای كیهانی رئیس فدراسیون شد، آقای غیاثی می گفت او را قبول ندارد و با این رئیس كار نمی كند با این وجود چهار سال در فدراسیون بعنوان سخنگوی تیم های ملی حضور داشت، در هر اعزامی بود و هر پاداشی كه كمیته ملی المپیك و وزارت ورزش تعیین می كرد را می گرفت اما امروز منتقد فدراسیون شده است. دلیل این مساله این است كه آقای كیهانی به او گفته كل پاداشی كه تعیین می شود برای او نیست و باید به مربیان دیگر هم پاداش بدهند. این حرف بدی نیست. آقای غیاثی مربی كدام ورزشكار بود؟ اینكه سالیانه ۱۰۰ سكه بگیریم و بعد پشت سر رئیس انتقاد نماییم به دور از مردانگی است.
او در این مورد اضافه كرد: در المپیك لندن ۱۰ ورزشكار از ایران حضور داشتیم كه به جز مربی آقای حدادی و یكی دیگر از ورزشكاران، مربی های بقیه اعزام نشدند اما چرا آقای غیاثی همراه تیم بود؟ در شرایطی كه باید مربی هایمان اعزام می شدند تا كنارمان باشند چه دلیلی داشت كه آقای غیاثی اعزام شود؟ با این شرایط حتی یادم نمی آید كه او را در جریان مسابقات دیده باشم. فقط بامداد ها اگر زودتر از اتاق بیرون نمی رفت او را می دیدیم اما حالا مربیان دیگری هم اعزام می شوند و انگیزه پیدا كردند و گویا مقرر است كه حقوق مربیان ساماندهی گردد. علاوه براین به ورزشكاران مدال آور علاوه بر پاداشی كه از جانب ریاست جمهوری دریافت می كنند فدراسیون هم پاداش می دهد كه دقیقا به همان میزان هم به مربیان آنها داده می شود. قبلا این جایزه ها یا به مربیان تعلق نمی گرفت یا بسیار كم بود.
این دونده در مورد توجه به مربیان داخلی در زمان ریاست كیهانی اظهار داشت: قبلا مربیان خارجی زیادی داشتیم بگونه ای كه مربیان داخلی را نادیده گرفتیم در حالیكه بعضی از این مربیان داخلی خیلی خوب بودند و نسبت به مربیان درجه دو و سه كه می آوردیم، نتایج بهتری كسب می كردند اما حالا به مربیان داخلی ارزش داده می شود.
احسان حدادی فراتر از فدراسیون است
یكی از انتقادها به فدراسیون دو و میدانی توجه زیاد به احسان حدادی است، هاشمی در این مورد اظهار داشت: آقای حدادی از همان اول مسیری را برای خودش مشخص كرد و موفقیت هایی را به دست آورد. او برنز مسابقات جهانی، نقره المپیك و طلای آسیا را دارد و شاید چند بار هم خودم در این مورد به فدراسیون انتقاد كردم چون احسان حدادی فراتر از فدراسیون است؛ وقتی كه او بطور مستقیم با وزیر ورزش و رئیس كمیته ملی المپیك صحبت می كند، فراتر از فدراسیون می رود. آقای حدادی ویترین دوومیدانی است و یكسری از هزینه های وی از توان فدراسیون خارج است. شاید در مقطعی از زمان آقای كیهانی موافق این هزینه ها نبود اما وزیر ورزش دستور پشتیبانی از او را داد. مخالف این هزینه ها نیستم اما ای كاش ردیف بودجه ای هم برای بقیه ورزشكاران درنظر گرفته می شد تا راحت باشند.
رفتار فدراسیون نباید بگونه ای باشد كه ورزشكار احساس تنهایی كند
این دونده در مورد انتقاد تفتیان كه گفته بود فدراسیون پس از مصدومیت او را طرد كرد، اظهار داشت: این را قبول ندارم و اگر فدراسیون چنین كاری بكند غیر حرفه ای است چون باید پشت ورزشكاران باشد. رئیس فداسیون هر كسی كه باشد باید بداند كه همه این ورزشكاران برای دو و میدانی زحمت كشیدند و به عشق كشورشان دویدند، نباید با آنها بگونه ای رفتار شود كه احساس تنهایی و طرد شدن داشته باشند. شاید با یك خدا قوت هم دلگرم شوند.
او در مورد اینكه تفتیان اعلام نموده بود فدراسیون كسب سهمیه المپیك توسط این ورزشكار را به نفع خود بهره برداری كرده است، بیان كرد: بسیاری از این مساله اطلاعی ندارم اما اگر آقای تفتیان با هزینه شخصی سهمیه المپیك گرفته حق با اوست و فدراسیون آنرا به نام خود تمام كرده است اما اگر با هزینه فدراسیون سهمیه گرفته در این صورت شما قاضی هستید.
فدراسیون جهت شركت در لیگ به پیرجهان فشار نیاورد
هاشمی در پاسخ به این انتقاد كه فدراسیون دو و میدانی پیرجهان را در سه مرحله لیگ به كار گرفت و بنابراین در مسابقات جهانی خسته بود، اظهار داشت: فدراسیون هیچ فشاری روی مهدی پیرجهان نداشت. این ورزشكار و مربی اش به خاطر شرایط مالی در مسابقات شركت كردند و ربطی به كوشش برای پرامتیاز بودن و كسب جایزه دلاری ندارد. اگر وی در لیگ نمی دوید، ورودی جهانی را نمی آورد اما وی در لیگ به ركورد خوبی رسید و پس از آن تورنمنت هند را برایش در نظر گرفتند.
او در مورد اینكه پیرجهان برای دریافت پاداش دلاری در سه ماده مختلف در لیگ شركت كرد، اظهار داشت: پیرجهان با رقم ثابتی قرارداد بسته كه آنرا می گیرد و امتیاز در مبلغ این قرارداد تاثیری ندارد اما شركت پلیمر خلیج فارس در آخرین مرحله از لیگ اظهار داشت كه به پرامتیازترین ورزشكار پاداش دلاری می دهد، آقای كیهانی هم با عنایت به اینكه پیرجهان می خواست به مسابقات جهانی اعزام شود، درخواست نمود تا پاداش بیشتری به او بدهند. در بسیاری از كشورها قانون این است كه ورزشكار از جانب باشگاه حمایت می شود، حتی دلیل اینكه آقای تفتیان حاضر نشد در لیگ شركت نماید این بود كه رقم ها پایین بود و اگر مبلغ بیشتری به او می دادند حتما در ایران می دوید.
هاشمی در پاسخ به این سؤال كه چرا پس از آنكه مشخص شد پیرجهان ورودی جهانی را كسب كرده است فدراسیون برایش برنامه آماده سازی خاصی در نظر نگرفت؟ بیان كرد: قصد ندارم از آقای كیهانی حمایت كنم اما شرایط آقای مهدی پیرجهان و آقای دادروان(مربی پیرجهان) بگونه ای است كه باید در تبریز تمرین كنند چون آقای دادروان به علت شرایط خانوادگی و شغلی نمی تواند از تبریز دور شود. علاوه بر این آیا آقای پیرجهان و مربی او برنامه ای برای اردو به فدراسیون ارائه دادند كه فدراسیون مخالفت كند؟ حتی آقای كیهانی پیش از اعزام به مسابقات جهانی اظهار داشت كه به دنبال برگزاری اردوی كیش برای پیرجهان است اما دادروان قبول نكرد، حالا این چه ربطی به رئیس فدراسیون دارد؟
اگر كیهانی مقصر گرانی دلار است خدا او را نبخشد!
این دونده در مورد انتقادهایی كه بتازگی به فدراسیون دو و میدانی می شود، اظهار داشت: اگر منتقد هستیم انتقادمان باید از عدالتمان باشد نه اینكه چون بقیه انتقاد میكنند ما هم برای محبوب شدن، انتقاد نماییم. متاسفانه حالا این رویه را داریم در حالیكه باید همدل باشیم و اگر مشكلی هست آنرا با هم حل نماییم. من از آقای كیهانی حمایت نمی كنم و از فدراسیون حقوق نمی گیرم، حالا هم با هزینه شخصی اردو برگزار كردم و با یكی از بهترین مربی های جهان تمرین می كنم. اگر مثل الان هر چهار سال یك دفعه رئیس فدراسیون را بكوبیم باز هم دو میدانی درگیر این اتفاقات می شود.
او در ادامه به شرایط اقتصادی كشور و تاثیر آن در دو و میدانی كشور اشاره و بیان كرد: باید شرایط اقتصادی را هم در نظر بگیریم حالا كمتر باشگاه و بنگاه اقتصادی در دو و میدانی سرمایه گذاری می نماید. دلار از هزار تومان به سه هزار تومان رسید و بعد از آن تا ۱۸ هزار تومان هم رفت. اگر مقصر این اتفاق آقای كیهانی است، خدا او را نبخشد.
دو و میدانی به آرامش نیاز دارد
هاشمی به وضعیت لیگ اشاره نمود و اظهار داشت: امسال بیشترین تیم را در لیگ داشتیم و قراردادها هم نسبت به قبل بهتر شد. حتی برخی تیم ها از الان به دنبال انتخاب نفرات خود برای سال آینده هستند كه این اتفاق خوبی است. در هر فدراسیونی اتفاقات خوب و بدی پیش می آید اما حالا دو و میدانی به آرامش نیاز دارد. همیشه وقتی به دوره چهارساله فدراسیون ها می رسیم، انتقادها زیاد می شود. اگر این انتقادها دوستانه باشد كه بتوان برمبنای آن روزهای مثبتی را برای فداسیون رقم زد، خیلی خوب است اما اگر تنها به مطرح كردن آنها در رسانه ملی اكتفا كنند در حالیكه طرف مقابل فرصت دفاع از خودرا نداشته باشد، رویه درستی نیست.
این دونده در مورد اینكه بعضی از باشگاه هایی كه فدراسیون به لیگ وارد می نماید قرارداد خودرا با وزشكاران شان تسویه نمی كنند، اظهار داشت: این انتقاد را باید به رئیس فدراسیون بگوییم نه رسانه ملی. من از سال قبل پولم را از باشگاه ذوب آهن نگرفتم بنابراین با آقای كیهانی صحبت كردم و حتی در جلسه باشگاه ها گفتم كه پول ورزشكاران را بموقع پرداخت كنید. باید یك كمیته تشكیل گردد و شرایط حقوقی خاصی را در نظر بگیرد كه ورزشكاران به حق خود برسند.
ضربه ای كه به دو ومیدانی وارد شد
هاشمی یكی از اتفاقات منفی در دو ومیدانی را حذف لیگ جوانان عنوان نمود و اظهار داشت: بزرگترین ضربه ای كه دو ومیدانی خورد این بود كه در سال ۹۰ و زمان آقای آشتیانی لیگ جوانان را حذف كردند. البته آقای آشتیانی مقصر نبود چون یك برهه سرپرست شد و تا به دنبال درست كردن كارها بود آقای داوری به فدراسیون آمد و دیگر جدیتی جهت راه اندازی لیگ جوانان وجود نداشت. وقتی لیگ حذف شد این رده های سنی انگیزه خودرا از دست دادند.
او در این مورد اضافه كرد: متاسفانه با این شرایط اقتصادی تیم ها برای حضور در لیگ جوانان جلو نمی آیند چون این رشته ورزش اول و محبوب كشور نیست. پس از آن نوجوان و جوانان به مسابقات اعزام می شدند اما جوایز خیلی محدودی از جانب ریاست جمهوری دریافت می كردند در حالیكه حالا فدراسیون برای همه رده های سنی جوایزی برای مدال آوران در نظر می گیرد.
تنها انتقاد حذف حقوق ورزشكاران است
هاشمی با اشاره به اینكه تنها انتقاد به فدراسیون حذف حقوق ورزشكاران است، اضافه كرد: فدراسیون قبلا به ورزشكاران حقوق می داد، هرچند كم بود اما باز هم به ما كمك می كرد. البته برمبنای اسم به ورزشكاران حقوق داده می شد اما حالا باید مطابق با سیستمی درست به آنها پرداخت نماییم. به نظرم باید برای هر دوره از مسابقات ركوردی در نظر بگیرند و ورزشكارانی كه این ركوردها را كسب می كنند این حقوق را بگیرند، تا مسابقات بعدی باردیگر این روند را ادامه دهند.
نقد باید دو جانبه باشد
هاشمی از برگزاری برنامه هایی كه صرفا از منتقدان برای گفت و گو در مورد شرایط دو و میدانی دعوت می كنند، انتقاد و بیان كرد: كسی كه برای صحبت كردن در مورد دو میدانی به تلویزیونی می رود باید دو جانبه حرف بزند و نكات مثبت و منفی را بازگو كند. علاوه بر این در چند سال اخیر چه كسی در تلویزیون رسمی ایران بجای انتقاد، پیشنهاد عرضه كرده است و گفته اگر این برنامه عملی شود، وضعیت دو و میدانی بهبود پیدا می كند؟ با شرایط فعلی اگر بهترین رئیس فدراسیون را به ایران بیاوریم باز هم او را به باد انتقاد می گیریم. از رسانه ملی خواهش می كنم كه مسائل را دو جانبه بررسی كند چونكه با این كارها خودمان را خراب می نماییم و آبروی دو و میدانی را می بریم.
او در این مورد اضافه كرد: سینه ورزشكاران دو و میدانی صندوقچه اسرار است چون اتفاقات زیادی افتاده است بدین سبب باید آرامش داشته باشیم. از آقای غیاثی كه امروز همه باید به او افتخار نماییم سوال می پرسم كه تا چند سال می خواهد در فدراسیون باشد؟ در این ۴۰ سال چه كار بزرگی كرده است جز اینكه طوری برخورد كرده كه هر رئیس فدراسیونی آمده گفته حالا بگذارید آقای غیاثی هم باشد و به او هم حقوقی بدهیم. با این وجود او پس از اینكه دوره فدراسیون تمام می شود در تلویزیون انتقاد می كند.
لیگ طلایی؛ كار بزرگ فدراسیون كیهانی
این دونده به برگزاری مسابقات لیگ طلایی اشاره نمود و اظهار داشت: فدراسون آقای كیهانی در اقدامی مثبت و بزرگ مسابقات جایزه بزرگ را برگزار كرد كه در این مسابقات برمبنای ركورد ورزشكاران به آنها پاداش داده می شود. البته سال اول برمبنای ركورد نبود اما الان ورزشكاران چند مرحله مسابقه می دهند و در صورت كسب ركورد مبلغی را دریافت می كنند. سوالم از منتقدان این است كه آیا این مسابقات در زمان آقای داوری بود؟ فقط زمان آقای كریمی و یك دوره هم زمان آقای آشتیانی به صورت جایزه بزرگ انجام شد اما در چند سال اخیر این لیگ را داشتیم.
او در مورد انتقاد بعضی از ورزشكارن چون میلا سیار( قهرمان دوی ۱۱۰ متر با مانع ایران) در مورد اینكه فدراسیون شرط اعزام به بعضی از مسابقات برون مرزی را حضور در لیگ طلایی عنوان كرده است در حالیكه در ایران قهرمان شده و رقیبی ندارد، اظهار داشت: همه این ورزشكاران بزرگ هستند اما دو و میدانی رشته ای ركوردی است اینگونه نیست كه امروز ۴۸ ثانیه بدوم و اعزام شوم بلكه باید ورودی را كسب كنم. آقای حدادی و تفتیان چون ركورد خوبی داشتد در لیگ طلایی نبودند. ركورد آقای سیار چند بود؟ نباید این نگرش را داشته باشیم كه چون اول شدم باید اعزام شوم. علاوه بر این اعزام ورزشكاران برمبنای نظر كمیته فنی است و آقای كیهانی به تنهایی در این مورد تصمیم نمی گیرد. چرا چنین مسائلی را می گوییم و دوست داریم همه چیز را گردن یك نفر بیندازیم؟
او در این مورد اضافه كرد: ورزشكاران عادت كردند كه بقیه را به باد انتقاد بگیرند اما اصلا به این توجه نمی كنند كه شاید مشكل از آنها هم باشد. راحت ترین راه این است كه فقط گله نماییم در حالیكه باید بدانیم، چگونه نتیجه بگیریم. از كل جامعه دو و میدانی خواهش می كنم واقع بینانه به مسائل نگاه كنند. باید ببینیم در گذشته چه داشتیم كه الان نداریم و الان چه داریم كه در گذشته نداشتیم. همه این مسائل را باید در كفه ترازو بگذاریم و بعد انتقاد نماییم.
در ایران گرفتار حاشیه شدم و به تركیه آمدم
هاشمی در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد شرایط آماده سازی خود اظهار داشت: با هزینه شخصی و برای دور شدن از حواشی به تركیه آمدم و زیر نظر بهترین مربی دنیا كار می كنم. هم اكنون خودرا برای حضور در مسابقات داخل سالن قهرمانی كشور آماده می كنم، اگر نتیجه من خوب باشد اساسا فدراسیون حمایتم می كند.
او در مورد حواشی كه موجب شد در تركیه اردو برگزار كند، بیان كرد: در شهر خودم حواشی زیاد داشتم، بیشتر دوستان دوو میدانی استانم انتظار داشتند كه به آنها در پیدا كردن تیم و اسپانسر كمك كنم. در نتیجه این مسائل موجب شد تا از زندگی حرفه ای خودم دور شوم اما الان در تركیه فقط سه كار انجام می دهم و آن هم تمرین، تغذیه و استراحت است، در این شرایط مطمئن هستم كه نتیجه خوبی می گیرم.
هاشمی درانتها اظهار داشت: ما خودمان را می سازیم باید تخریب ها را كنار بگذاریم چون به نفع مان است كه همه دست به دست هم بدهیم. انتقادها باید سازنده باشند و پشت آن راهكاری ارائه شود تا نتیجه حاصل شود. امیدوارم روزهای خوب دو و میدانی برسد. از تمام رسانه ها هم خواهش می كنم كه دو جانبه به مسائل توجه نمایند و از موافقان و مخالفان نظر خواهی كنند.
منبع: اسب من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب