فرزاد شاركی خبر داد:
محرومیت دو ساله در انتظار عضو تیم ملی ژیمناستیک ایران
اسب من: قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در واکنش به این که مسئولیت صفر تا صد موضوع دوپینگ برعهده ورزشکار است، تاکید کرد در صورتیکه دفاعیه کهنی مورد تایید قرار نگیرد، دو سال محروم می شود.
فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره ی عدم پر کردن فرم دوپینگ از طرف مهدی احمدی کهنی و احتمال محرومیت این ورزشکار اظهار داشت: پرونده او هنوز در دست بررسی می باشد و به همین خاطر اطلاعات آن محرمانه است اما در مصاحبه ای که انجام داده این مساله را مطرح کرده است. رأی برای این پرونده هنوز صادر نشده است. ۱۱ تخلف در پرونده دوپینگ تعریف شده که چهارمین مورد آن در رابطه با آدرس پر کردن ورزشکار است.
وی اظهار داشت: برخی ورزشکاران بیرون از مسابقات جهت تست دوپینگ انتخاب می شوند، آنها موظفند در آن وب سایت، محل حضور خودرا اعلام نماید. ورزشکاری که برای نمونه تست دوپینگ انتخاب می شود به طور معمول افرادی هستند که دارای سطح بالای ورزش یا شانس کسب سهمیه و حضور در المپیک را دارند و به جهت اینکه مطمئن شوند این افراد دوپینگ نمی کنند، نامش را در این فهرست قرار می دهند. این فهرست را هم ممکنست یا فدراسیون جهانی یا نادو تنظیم کند. ما با فدراسیون های جهانی در تعامل هستیم و اسامی ورزشکاران در این فهرست تکراری نخواهد بود.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: ورزشکاری که نامش در فهرست دوپینگ قرار گرفته موظف است روزانه آدرس های محل حضور خودرا ثبت کند، در حقیقت هر سه ماه یک دفعه در سال میلادی که یک فصل بشمار می رود این آدرس ها ثبت می شود و ۱۵ روز پیش از این که وارد آن فصل شوند باید آدرس ورزشکار ثبت شده باشد و اگر این کار انجام نشده باشد به او اخطار می دهند و در قالب یک ایمیل، هشدار برای او ارسال می شود که آدرس را پر نکرده و باید زودتر این کار را انجام دهد. در غیر این صورت تخلف شمرده می شود.
وی اظهار داشت: اگر سه مرتبه به او هشدار دهند که آدرس پر نکرده تخلف برای او بشمار می رود. ممکنست ورزشکاری یا آدرس ثبت نکند یا به آن آدرسی که ثبت کرده مأموران حضور پیدا کنند، اما ورزشکار حضور نداشته باشد در هر صورت هر دو مورد تخلف بشمار می رود.
شارکی در پاسخ به این پرسش که مگر می شود ورزشکار در سطح حرفه ای از این مسائل غافل باشد، عنوان کرد: زمانی که نام ورزشکار در فهرست تست دوپینگ قرار می گیرد، ایمیلی برای او ارسال می کنند که در آن فرمی موجود است که ورزشکار اسمش را باید بنویسد و امضا کند. حتی ممکنست کسی را به عنوان نماینده انتخاب نماید بدین سبب باید در آن فرم نام نماینده خودرا قید کند. در حقیقت ورزشکار با پر کردن و امضای این فرم شرایط را می پذیرد. در آن ایمیل همین طور توضیحات بصورت کامل ارائه شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ عنوان کرد: متأسفانه یکی از اشکالات ما در ایران این است که ورزشکاران به ایمیل زیاد توجه نمی کنند و از سویی به زبان انگلیسی مسلط نیستند. بحث آموزش به ورزشکاران هم به درستی صورت نمی گیرد. بطورمثال در صحبت های کهنی خواندم که گفته بود فدراسیون ژیمناستیک بلاتکلیف بوده و ایمیل های فدراسیون در اختیار نبوده و کمیته پزشکی هم نداشتند. ولی با همه این مسائل با توجه به این که ورزشکار فرم را امضا کرده صفر تا صد مسئولیت آن برعهده ورزشکار است.
شارکی عنوان کرد: حتی اگر مربی ورزشکار مسئولیت برعهده گرفته باشد و فرم ها را پر کرده باشد اما مدتی بعد این کار را انجام ندهد باز هم مسئولیت برعهده ورزشکار است. در حقیقت این مساله هم مثل دوپینگ است، زمانی که تست ورزشکار مثبت می شود، هر بهانه ای بیاورد مورد قبول نیست و مسئولیت اصلی با خود اوست. این مساله هم چنین شرایطی دارد. در حقیقت مسئولیت مطلق با ورزشکار است و بر طبق همان محرومیت در نظر می گیرند که دو سال است.
وی در پاسخ به این پرسش که باتوجه به محرومیت دو ساله، کهنی حضور در المپیک را از دست می دهد عنوان کرد: در صورتیکه رأی قطعی صادر شود محروم می شود. ما درحال حاضر برای او دفاعیه نوشتیم اما باید منتظر جواب باشیم. قوانین بسیار سفت و دشوار است.
شارکی تاکید کرد: متأسفانه ورزشکاران ایمیل های خودرا چک نمی کنند، زمانی که به تعدادی از فدراسیون ها هم اعلام می نماییم ایمیل ورزشکار را در اختیار ما قرار دهند فکر می کنند با آنها دشمنی داریم در صورتیکه ورزشکار باید از این مساله باخبر باشد تا یک روزی گرفتار این مسائل نشود. اگر از داخل به آنها فشار بیاوریم احساس می کنند با آنها دشمنی داریم در صورتیکه این سخت گیری به نفع خود ورزشکار است.
وی در پاسخ به این پرسش که این ایمیل ها برای فدراسیون ها هم ارسال می شود یا خیر، اظهار داشت: بله این ایمیل ها برای نادو، فدراسیون ملی و خود ورزشکار ارسال می شود، البته که اصل این ایمیل ها برای ورزشکار ارسال می شود و کپی آن هم به فدراسیون مربوطه و نادو ارسال می شود. حتی زمانی که ورزشکار ایمیل ندارد، فدراسیون جهانی به فدراسیون مربوطه اعلام می کند این مساله را به اطلاع ورزشکار برسانید.
شارکی تاکید کرد: هم اکنون نام چندین ورزشکار در فهرست تست دوپینگ قرار دارد و ممکنست این مساله برای این ورزشکاران تکرار شود، بدین سبب باید ایمیل هایشان را مداوم چک کنند و هم این که آدرس های خودرا ثبت کنند.
منبع: اسب من
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب