دنیامالی:
چشم انداز ورزش ایران بهترین عملکرد در المپیک لس آنجلس است
اسب من: اسب من: وزیر ورزش و جوانان قسمتی از مهم ترین اقدامات، برنامه ها و دستاوردهای این وزارت خانه در هفت ماه اخیر را تشریح نمود.
به گزارش اسب من به نقل از مهر، وزارت ورزش و جوانان در سالیان اخیر، تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرده و این مسئله چالش های مختلفی را برای بدنه ورزش کشور به دنبال داشته است. اما با روی کار آمدن دولت وفاق ملی و معرفی احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان، امید تازه ای در بین ورزشکاران و مدیران ورزشی شکل گرفت.
دنیامالی که سابقه ای طولانی در مدیریت ورزشی و نمایندگی مجلس دارد، در این هفت ماه کوشیده است با ارائه برنامه های مدون، ساختار ورزش کشور را به سوی ثبات و پیشرفت هدایت کند. دراین میان یکی از مهم ترین اهداف وزیر ورزش و جوانان دولت وفاق ملی، پیشرفت جایگاه ورزش ایران در المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس است.
دنیامالی در همین مدت کوتاه، برنامه ای جامع برای آماده سازی کاروان ایران تدوین کرده که در شرف ارائه به هیأت دولت می باشد. علاوه بر این، اقدامات مهم دیگری همچون اصلاح قانون معافیت مالیاتی باشگاه ها، راه اندازی مرکز هوش مصنوعی ورزش و برنامه ریزی برای احیای سازمان ملی جوانان، در دستورکار این وزارت خانه قرارگرفته که تحت نظارت شخص وزیر در حال انجام می باشد.
در همین راستا نیز خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دولت با احمد دنیامالی گفت و گو کرده است، مشروح این گفت و گو که درباره ی مهم ترین برنامه ها و اقدامات دنیامالی است، در ادامه آمده است:
- شما در شرایطی وزارت ورزش و جوانان را تحویل گرفتید که این وزارت خانه با بحران های زیادی روبه رو بود. در این زمان چه اقداماتی انجام داده اید؟
دقیقا همچنین است. وزارت ورزش و جوانان طی سه سال اخیر تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرد، دو وزیر در این زمان جابه جا شدند که این مساله تبعات منفی زیادی برای ورزش کشور داشت. با این وجود، وقتی مسئولیت این وزارت خانه را برعهده گرفتم، با اتکا به تجارب اجرائی ورزشی و سوابقی که در مجلس و شورای شهر تهران داشتم، تلاش کردم روح تازه ای به این حوزه بدهم.
یکی از مهم ترین وعده هایی که در شروع دوره مطرح کردم، برنامه ریزی برای درخشش کاروان ورزشی ایران در المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس بود. از همان اول کار را با برگزاری جلسات تخصصی با فدراسیون های ورزشی شروع کردیم و تا پایان اسفند ۱۴۰۳، ۴۵ جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار گردید.
- یکی از اقدامات مهم شما تدوین «برنامه اجرائی المپیک» بود. این برنامه شامل چه مواردی است؟
این برنامه که توسط کارشناسان وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و اساتید دانشگاهی تدوین شده، در شرف ارسال به هیأت دولت می باشد. این برای اولین بار است که وزارت ورزش یک برنامه چهارساله مدون برای موفقیت در المپیک طراحی می کند.
چشم انداز ما این است که در المپیک ۲۰۲۸ بهترین عملکرد را داشته باشیم. باید سبد مدالی خودرا افزایش دهیم و دیگر به مدال آوری در دو یا سه رشته محدود نباشیم. جوانان ما ظرفیت حضور روی سکوهای المپیک در رشته های مختلف را دارند. دولت وفاق ملی نیز نگاه مثبتی به ورزش دارد و از این ظرفیت برای رفع مشکلات مالی فدراسیون ها استفاده خواهیم کرد.
در چهار سال باقیمانده تا المپیک، باید سخت افزار لازم را برای رشته های المپیکی فراهم نماییم تا ملی پوشان ما بتوانند افتخارآفرینی بیشتری داشته باشند. در المپیک، رتبه بندی کشورها بر طبق مدال طلا صورت می گیرد. بنابراین، باید این تفکر را در بین ورزشکاران نهادینه نماییم که برای اول شدن بجنگند. به جهت اینکه این مسیر را با برنامه جلو ببریم، «برنامه اجرائی المپیک» را تدوین کرده ایم و با ارائه آن به هیأت دولت، بدنبال دریافت امتیازات و اعتبارات مالی ویژه هستیم تا بدون دغدغه، برنامه های تمرینی رشته های المپیکی را اجرا نماییم.
- برنامه اجرائی المپیک شامل چه بخشهایی می شود؟
در این برنامه، موارد مختلفی دیده شده است؛ همچون هدف گذاری برای کسب سهمیه های ورودی، مدال آوری و جایگاه تیمی ایران در المپیک، اردوهای تدارکاتی و تورنمنت های برون مرزی تیم های ملی، افزایش حضور بانوان، تامین سخت افزار مناسب، مقایسه شرایط تمرینی کشورهای رقیب و مهم تر از همه، برآورد بودجه ارزی و ریالی موردنیاز.
البته این برنامه فقط محدود به المپیک نیست. در آن، تقویم ورزشی سایر رویدادهای مهم مثل بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا، بازیهای کشورهای اسلامی، المپیک جوانان و... نیز لحاظ شده تا برای آنها هم برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم.
- یکی دیگر از اقدامات مهم شما اصلاح قانون معافیت مالیاتی فعالان ورزشی بود. چه ضرورتی برای این کار وجود داشت؟
متاسفانه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰، بدون درنظر گرفتن برخی ملاحظات، طرح حذف معافیت مالیاتی فعالان ورزشی را تصویب کرد.
این تصمیم مشکلاتی ایجاد کرد، چونکه درآمدهای حاصل از باشگاه ها، بلیت فروشی مسابقات یا مدال آوری ورزشکاران در لیست مصادیق خدمات ورزشی قرار نداشت. همین مسئله موجب نارضایتی های زیادی شد. با پیگیری های جدی که با انجمن صنفی باشگاه داران، وزارت اقتصاد و مجلس داشتیم، توانستیم این قانون را اصلاح نماییم تا فدراسیون ها، هیأت ها و باشگاه های ورزشی کاملا از پرداخت مالیات معاف شوند.
- این معافیت مالیاتی چه تاثیری بر ورزش کشور خواهد داشت؟
یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه ورزش همگانی و ایجاد سلامت در جامعه است. وقتی ورزش ارزان شود، مردم بیشتری به سوی آن می روند و جامعه سالم تر و بانشاط تر می شود.
علاوه بر این، خیلی از نخبه های ورزشی ما از دل همین باشگاه ها شناسایی می شوند. وقتی باشگاه ها از پرداخت مالیات معاف شوند، منابع مالی شان مستقیما در خود ورزش سرمایه گذاری می شود و برای بهبود زیرساخت ها هزینه خواهد شد. در نهایت، ورزش بیشتر در سبد خانواده ها قرار می گیرد.
- در عرصه فناوری هم اقداماتی انجام داده اید. لطفا درباره ی راه اندازی مرکز هوش مصنوعی ورزش کشور توضیح دهید.
یکی از وعده های من قبل از گرفتن رای اعتماد این بود که با استفاده از هوشمندسازی، اقدامات بزرگی در ورزش کشور انجام دهم. بر همین اساس، نخستین مرکز نوآوری، شتابدهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور تحت عنوان مرکز «همتا» در دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افتتاح شد.
هدف اصلی ما از این کار، استفاده از فناوری در ورزش قهرمانی است. اگر بتوانیم دانش بنیان ها را در این عرصه فعال نماییم، اساسا مدال آوری مان در بازیهای قاره ای، جهانی و المپیک افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، هوش مصنوعی می تواند در پایین آوردن لطمه های ورزشی نیز نقش داشته باشد. برای تحقق این اهداف، به سرمایه گذاری ویژه ای در این بخش نیاز داریم و بودجه قابل توجهی هم برای آن درنظر گرفته ایم.
- موضوع احیای سازمان ملی جوانان و تشکیل مجلس ملی جوانان هم مطرح گردیده است. برنامه شما در این حوزه چیست؟
ادغام سازمان ملی جوانان با وزارت ورزش، همیشه مورد نقد کارشناسان بوده است. این دو حوزه سنخیت زیادی با یکدیگر ندارند و این موضوع سبب شده فعالیتهای در رابطه با جوانان کم رنگ تر شود. دولت وفاق ملی بدنبال برجسته تر کردن نقش جوانان در حکمرانی کشور است. من و همکارانم تلاش داریم زیرساخت های این کار را فراهم نماییم. در تعامل با مجلس و دولت، پیشنهاد داده ایم که سازمان ملی جوانان به عنوان یک نهاد مستقل در زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان احیا شود.
همچنین می خواهیم «مجلس ملی جوانان» را تشکیل دهیم تا علاوه بر نقش نظارتی بر عملکرد وزارت خانه، بستری برای تربیت مدیران نسل آینده کشور باشد. برنامه های مختلفی برای جوانان داریم که بیشتر آنها بر طبق مشارکت و نظرخواهی از خود جوانان تدوین شده اند.
- در مورد ورزش در سطوح مختلف، مثل ورزش توانیابان، دانش آموزی و کارگری، چه برنامه هایی دارید؟
من معتقدم که ورزش در تمام سطوح متعلق به وزارت خانه است. ورزشکاران دانش آموزی، دانشجویی، کارگری، نیروهای مسلح و توانیابان، همه جزئی از جامعه ورزش هستند و نباید از حمایت های ما محروم بمانند. برای ورزش توانیابان که شامل معلولین، ناشنوایان، نابینایان و کم بینایان می شود، با سازمان بهزیستی تفاهمنامه ای امضا کرده ایم تا سرویس دهی به این عزیزان بیشتر شود. همین طور از همه فدراسیون ها خواسته ایم که برای این بخش ها برنامه ریزی جدی داشته باشند.
منبع: asbeman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب