وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی جلسه فنی با محوریت غیرفنی

وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی جلسه فنی با محوریت غیرفنی اسب من: فدراسیون شمشیربازی در شرایطی با برگزاری نشست های انضباطی و فنی اهتمام در سروسامان دادن به اوضاع نابسامان این رشته در اسلحه سابر داشت که خروجی این جلسه ها فاصله کمی با پایان حواشی ندارد.



به گزارش اسب من به نقل از مهر، شروع سال جاری برای شمشیربازی با حواشی پررنگی همراه بود که البته هیچ یک تازه و جدید نبودند و ریشه در بسیاری اتفاقات و اختلاف های قدیمی داشتند اما جام جهانی مجارستان و عملکرد و پیشامدها در آن سبب شد زخم قدیمی در اسلحه سابر حسابی سر باز کند طوریکه برای اولین بار ورود فدراسیون شمشیربازی و اقدام مسئولانش برای حل و فصل آنها را بهمراه داشت باآنکه نتایج و تصمیم گیری خیلی نزدیک به این مهم نیست.

ویترینی که ترک برداشته

جام جهانی مجارستان که در روزهای نوروز برگزار شد دقیقاً جایی بود که افت تدریجی ملی پوشان اسلحه سابر از حالت محسوس و ملموس بودن خارج شد و کاملا به چشم آمد؛ جائیکه تیم ملی اسلحه سابر جایگاه نهمی جام جهانی پادووا (آخرین رویداد اعزامی در سال ۱۴۰۳) را با سیزدهمی عوض کرد. در قسمت انفرادی هم علی پاکدامن با صعود به جدول ۱۶ نفره و کسب جایگاه ۱۱ بهترین عملکرد را در بین دیگر هم تیمی هایش داشت در صورتی که او با شرایطی کاملا متفاوت از آنها در این جام شرکت داشت چون در تهران و بدون مربی تمریناتش را دنبال کرده بود درحالیکه دیگر اعضای تیم ملی در مجارستان و کمپ کریستین بائو تمرین داشتند با این وجود بازهم نتیجه قابل عرضی نگرفتند.
البته محمد فتوحی در بوداپست توانست مرحله گروهی را خیلی خوب پشت سر بگذارد و تا مرحله یک سی و دوم بالا بیاید در صورتی که در پادووا او به خاطر تمام باخت شدن در مرحله گروهی بدترین عملکرد را از خود ثبت نمود. دقیقاً همین نوسان که با متحمل شدن شکست دوراز انتظار به گرجستان در بوداپست علنی تر شد، دلیل ضرورت تشکیل کمیته فنی بود که مسؤلان فدراسیون خیلی دیر مبادرت به آن کردند.
همزمان با افت فنی تیم ملی اسلحه سابر، دعوا و خودزنی در این تیم بیشتر و بیشتر شد. مرور سابقه این اختلافات و این که از قبل از المپیک هم وجود داشت در این گزارش نمی گنجد فقط این که «کنار آمدن کج دار و مریز با افتراق و نفاق ها»، «پنهان کردن کورکورانه اختلافات» و «نمایش نسنجیده نزدیک بودن نفرات به یکدیگر» سبب شد همه چالش ها و مشکلات مثل آتش زیر خاکستر بمانند و جایی زبانه بکشد که دیر بود و بد موقع.
طاق شدن طاقت مربی تیم ملی از برخی جریان های تیمش جرقه ای شد به جهت اینکه رو در رویی او با رفیق روز گذشته و شاگرد امروزش کاملا علنی و رسانه ای شود، آنگونه که نه حرمت نان و نمک نگه داشته شد نه پرده احترام و حیا؛ اشاره به صحبت های محمد رهبری که از سوی علی پاکدامن بی پاسخ نماند، مرور مکررات است. فقط این که این صحبت ها سبب شد ترک های قدیمی «تنها ویترین» فدراسیون شمشیربازی عمیق تر از همیشه شوند.

ترک های ویترین شمشیربازی عمیق تر از همیشه شده است

احکام یک طرفه انضباطی

فدراسیون شمشیربازی پس از اعلام قطع دو ماه حقوق ماهیانه مربی و بازیکن تیم ملی که پیش از تشکیل کمیته انضباطی و بدون وجاهت قانونی انجام شد، مبادرت به تشکیل این کمیته کرد تا به قول دبیر آن (حسین صادق زاده) طبق گزارش ارسالی و مستندات موجود و همینطور استماع اظهارات، تصمیمات لازم را برای برخورد اتخاذ کند. از احکام صادره و «بدون هیچ جانبداری»، ناگفته پیداست که کفه این برخوردها بیشتر به طرف علی پاکدامن سنگینی می کند تا رهبری در صورتی که دمل چرکین اختلافات با صحبت های رهبری سر باز کرد اما او بر خلاف پاکدامن از محرومیت تعلیقی، محرومیت از مسابقات و اعلام تکذیبیه در امان ماند و فقط محکوم به تعهد کتبی شد.
نقره داغ کردن اینچنینی بازیکن تیم ملی شمشیربازی که با عنایت به مصوبات کمیته فنی و کنار گذاشتن مربی اختصاصی او (امین قربانی) تمام و کمال شد، نشان از تاثیرگذاری بالای وی در تمام اختلافات اخیر دارد که اگر واقعاً اینچنین بوده، چرا فدراسیون شمشیربازی پیش از لبریز شدن کاسه صبر رهبری مبادرت به خاموش کردن انتقادهای او نکرد و حتی با پذیرش پیشنهادش برای داشتن مربی اختصاصی، با او همراهی لازم را هم نشان داد. اگر هم اینچنین نیست که بطور قطع چنین احکام یک طرفه ای، نتیجه ای عکس در کنترل شرایط برای بازگشت آرامش خواهد داشت.

کفه برخوردهای انضباطی به طرف پاکدامن سنگینی می کند که همین مساله ابهامات و پرسش هایی بوجود آورده است

جلسه فنی با محوری غیر فنی

فدراسیون شمشیربازی قبل از اعلام خروجی کمیته انضباطی، مبادرت به اطلاع رسانی در مورد مصوبات کمیته فنی کرد. کمیته ای که وعده تشکیل آن جهت بررسی عملکرد فنی تیم ملی در مجارستان داده شد اما از مجموع ۸ بندی که بعنوان خروجی این جلسه روی سامانه فدراسیون قرار گرفت تنها یک بند به پرسش و پاسخ فنی اشاره داشت که به نظر می آید به قدری گذرا و سطحی بوده که در مورد آن تنها به ذکر «بند ۷ - مربی تیم ملی در جلسه فنی امروز به موارد فنی مطرح شده در جلسه پاسخ داده و برنامه خویش را برای رفع موارد ضعف و تقویت تیم ملی فنی عرضه نمود»، اشاره شد.
البته در لابه لای مصوبات کمیته فنی، به مواردی هم اشاره شده که برگفته از نارضایتی از اوضاع فنی تیم ملی اسلحه سابر دارد و این که بالاخره مسؤلان فدراسیون هم به این مورد پی برده و به خودشان آمده اند که برای حفظ تیمی که تمام اعتبار و افتخار این فدراسیون روی دوش آن سنگینی می کند، باید فکری اساسی داشته باشند. این فکر اما در یک «مسیر بازگشت به عقب» به ذهن اعضای کمیته فنی خطور کرده است که در آن مقطع بدون آورده بود و پُرحاشیه.

نشست اعضای کمیته فنی محوریت فنی لازم را نداشت

وعده سنگین و عجیب و مبهم
فدراسیون شمشیربازی با بیان پایان همکاری با مربی اختصاصی (این بخش خروجی کمیته فنی بدون اشاره مستقیم به نام امین قربانی ذکر شده است) از جذب مربی خارجی به منظور تقویت کادر فنی اطلاع داده است. این تصمیم اما نخستین نکته ای را که را در ذهن پررنگ می کند اینست که «سنگ بزرگ برداشتن علامت نزدن است» مگر این که اینبار خلاف آن در شمشیربازی ثابت شود.
آخرین باری که فدراسیون شمشیربازی در این حوزه یعنی همکاری با مربی خارجی اقدام نمود، در ارتباط با پیش از المپیک می شود. زمانیکه امین قربانی از هدایت تیم ملی اسلحه سابر کناره گیری کرد و فدراسیون مدتی پس از آن از همکاری با «کریستین بائو» بعنوان مربی تیم ملی اطلاع داد. این مربی مطرح و بزرگ فرانسوی البته هیچگاه در ایران کنار ملی پوشان کشورمان قرار نگرفت. تمام همراهی او با ایرانیان محدود به کمپ اورلئان شد که همزمان کنار شمشیربازان دیگر کشورها هم قرار داشت.
یادآوری حواشی آن همکاری و سوال ها و ابهاماتی که بوجود آورده بود هم از حوصله این مطلب خارج است فقط این که تیم ملی اسلحه سابر ایران به جای کریستین بائو با هدایت پیمان فخری در المپیک پاریس شرکت کرد و در نهایت هم شرایط بگونه ای شد که اصل قرارداد همکاری با مربی فرانسوی زیر سوال رفت.
حالا فدراسیون شمشیربازی با این پیشینه، وعده همکاری با مربی خارجی را داده است درحالیکه همین فدراسیون بارها کمبود اعتبارات و بی پولی را دلیل بسیاری از تصمیماتش بر مبنای عدم اعزام مربی اختصاصی، عدم نصفه و نیمه تیم در مسابقات و... عنوان کرده است. حتی در یک مقطع که هنوز تکلیف کادر فنی مشخص نبود، رئیس فدراسیون این گونه عنوان داشت که همکاری با مربی خارجی مدنظر است اما نداشتن اعتبارات و حتی شرایط منطقه اجازه آنرا نمی دهد.
در هر صورت وعده مربی خارجی مبهم است بخصوص این که اصلا معلوم نیست وی در چه جایگاهی خواهد بود؟ سرمربی می شود که در این صورت هزینه جذبش بیشتر خواهد بود یا کنار دست رهبری قرار می گیرد که اینهم از بدیهیات است. اصلا در این مقطع که در بین فصل مسابقات تقویم جهانی است، مربی شایسته ای هست که بیکار باشد و حاضر به همکاری با ایران شود؟

فدراسیون شمشیربازی در حالی وعده همکاری با مربی خارجی را داده که آخرین اقدامش در این حوزه سرنوشت خوبی نداشت
فدراسیون شمشیربازی پولدار شده است!
به نظر می رسد سال جدید برای شمشیربازی خیلی خوش یمن و پربرکت بوده است که فدراسیون اینچنین «وعده پرهزینه»ای را برای تیم ملی اسلحه سابر داده است آنهم در حالی که این تیم رویدادهای گوناگونی را در پیش دارد و با عنایت به مصوبه کمیته فنی بر مبنای اعزام ۶ نفره، هزینه های زیادی روی دست فدراسیون خواهد گذاشت.
البته فدراسیون شمشیربازی در عرضه «وعده عجیب» بی سابقه نیست کمااینکه رئیس این فدراسیون بهمن سال قبل در جلسه ویژه بازیهای آسیایی با وزیر ورزش وعده ایستادن بر بام آسیا را داده بود. جایگاهی که برای رسیدن به آن باید از سد بزرگانی مانند کره جنوبی و ژاپن گذشت اما عملکردها در بلغارستان، پادووا و بوداپست نشان دادن فاصله بسیاری تا غلبه بر این تیم ها و ایستادن بر بام آسیا مانده است.
خبرنگار مهر به منظور بررسی جوانب مختلف مصوبه کمیته فنی و تبعات به نتیجه نرسیدن آن که بطور قطع از دور از پیگیری رسانه ها نخواهد ماند، بارها با علیرضا پورسلمان رئیس فدراسیون تماس گرفت اما او حاضر به پاسخگویی نشد.
تغییر رویه هایی امیدوارکننده
درکنار تمام انتقاداتی که به مصوبات انضباطی و فنی فدراسیون شمشیربازی وارد است و ابهامات و پرسش ها پیرامون آنها، برخی مصوبات هم امیدواری هایی را سبب شده است مثل بروزرسانی شدن اطلاعات آماری بازیکنان، تنظیم پروتکلی برای حضور در اردو و مسابقات و بخصوص توجه به اعزام از رده سنی امید و جوانان با تیم ملی بزرگسالان باآنکه این بخش مشروط به شرایط و منابع مالی شده است.
البته که فدراسیون باید درنظر داشته باشد برای جوانگرایی که با و جود نیاز هنوز اقدام قابل عرضی در مورد آن نشده است باید بسیاری از ریخت و پاش ها برای اعزام نفرات خاص را کنار بگذارد و روی نفراتی سرمایه گذاری کنند که در آینده نزدیک بازدهی فنی برای تیم ملی داشته باشند.
در نهایت این که امید می رود با همه کم و نقصان ها و اختلافات، بزرگان شمشیربازی بتوانند مسیر اسلحه سابر را بسمت آرامش و یکدیکی پیش ببرند و گرنه تنها اسلحه قابل دفاع این فدراسیون هم رسما روی زمین می افتد.


منبع:

1404/01/30
10:08:38
5.0 / 5
7
تگهای خبر: اردو , المپیك , بازی , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
جدیدترین ها

asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری
سایت اسب من، قلب تپنده دنیای اسب و سوارکاری