ورزشکاران کدام چربی ها را بخورند؟

ورزشکاران کدام چربی ها را بخورند؟ اسب من: ورزشکاران باید برمبنای یک هرم غذایی مشخص چربی مورد نیاز بدن خودرا بمنظور عملکرد هرچه بهتر فعالیت ورزشی، تامین کنند.



به گزارش اسب من به نقل از ایسنا، چربی ها مواد ساختاری بدن و غذایی هستند که به سبب ترکیب خود، در آب غیر محلول هستند؛ ساختار چربی ها هم مثل پروتئین و کربوهیدرات از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است.

کارکرد چربی ها در بدن


ورزشکاران باید بدانند که چربی ها کارکردهای متفاوتی در بدن دارند و باید به بهترین شکل از این ماده غذایی در امتداد بهبود عملکرد خود بهره گیرند.

- گرم نگه داشتن بدن

- تامین انرژی لازم بدن

- دخیل بودن در تولید هورمون ها

- حمل ویتامین های محلول در چربی

- ایجاد لایه محافظ در اطراف اندام های حیاتی

- فراهم کردن ۳ نوع اسیدهای چرب ضروری که بدن قادر به ساخت آنها نیست

انواع چربی غذاها


- چربی های اشباع شده (گوشت حیوانات: گوشت گاو، مرغ، گوسفند)، روغن های گیاهی خاص (هسته خرما، روغن نارگیل)، محصولات لبنی (پنیر، کره، شیر، خامه، بستنی)، تنقلات و دسرهای آماده (چیپس، پفک، شیرینی)

- چربی های اشباع نشده (انواع روغن های گیاهی، زیتون، کنجد، ذرت، آفتابگردان، کانولا)

- چربی های ترانس (عمدتا در غذاهای فراوری شده مثل سوسیس و کالباس، غذاهای سرخ شده، شیرینی ها و هر ماده غذایی که روغن نباتی جامد در آنها مصرف می شود)

بر اساس این مطلب که توسط مژگان حبیبی نیا، کارشناس تغذیه ورزشی تهیه شده و از طرف فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: تمام غذاهای موجود حاوی تلفیقی از این سه هستند اما چربی های اشباع و ترانس باید کم مصرف شده برای اینکه سبب افزایش کلسترول بد یا LDL خون می شوند که در دیواره شریان ها رسوب کرده و خطر بیماریهای قلبی و عروقی را می افزایند و امروزه چربی های ترانس به شدت پرهیز می شوند.

ورزشکاران باید بدانند، چربی های اشباع نشده موجب افزایش کلسترول خوب یا HDL و بهبود وضعیت قلبی عروقی می شود، این نوع چربی در غذاهای گیاهی و روغن هایی نظیر زیتون، کلزا و کنجد یافت می شوند و در حفظ سلامت پوست، کمک به رشد کودکان، تنظیم فشار خون و کنترل پاسخ های ایمنی بدن، موثرند.

همچنین غذاهای دریایی، بذر کتان، گردو، بادام، تخم آفتابگردان، کنجد و بادام زمینی، حاوی این نوع چربی ها، هستند.

چربی های اشباع نشده (از شکل چند اشباع نشده) به دو دسته امگا ۳ و امگا ۶ تقسیم می شوند. این دو اسید حتما باید از راه غذاها دریافت شوند چون بدن نمی تواند آنها را بسازد و کمبود هریک از این دو، سبب علایمی مثل پوسته شدن پوست و التهاب و خارش پوست و کاهش رشد می شود.

گفتنی است چربی اشباع و ترانس در دمای محیط اتاق، جامد و چربی های غیر اشباع، مایع هستند.





منبع:

1403/07/11
11:18:09
5.0 / 5
256
تگهای خبر: بیماری , پزشك , رشد , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
asbeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اسب من محفوظ است

اسب من

همه چیز درمورد اسب و اسب سواری و سوارکاری